Sportschool - Online Sportwinkel Met Topmerken koop hier

Gepubliceerd dec. 21, 21
6 min read

sports Winkels : De Online Sportwinkel! Koop Fitness bestel hier

Je traint je bilspieren, quadriceps, hamstrings en buikspieren. Ook deze oefening is goed voor het verbeteren van je houding, want je stabiliseert je onderrug door je buikspieren aan te spannen. Je kunt squats op veel verschillende manieren uitvoeren. Zo heb je onder andere de split squat of de jumping squat.

Je kunt het variërend maken voor jezelf door bijvoorbeeld twee trainingen in te vullen en deze van elkaar af te wisselen. Ook kun je jezelf blijven uitdagen door de oefeningen steeds net iets zwaarder te maken door een variatie of door meer herhalingen te doen.

Online Sportwinkel - Hoge Korting - Internet-sport&casuals passen

Zoals je misschien weleens hebt gezien, nemen je benen ongeveer de helft van je lichaam in. Ze zijn tevens de grootste spiergroep, wat inhoudt dat ze meer calorieën verbranden dan andere spieren en metabolisme boosten door heel het lichaam. Daarom slaan jullie allemaal nooit legday over, want dat is het mooiste wat er is - sports winkels.

Skip dus dat buikspierkwartier waar iedereen ongelukkig van wordt, en squat je gewoon helemaal suf voor een stevige core. Jump squat Dacht je van die squats af te zijn? Jammer. Doe hetzelfde, maar dan nu met een sprong op het hoogste punt van je squat. Dit maakt de oefening nét wat intenser.

Sportwinkels - 12kg Kettlebell bestellen

Zorg dat de sprong explosief is en je landing soepel, precies op de positie zoals je gestart bent. Lunge Ja, de man op de foto staat met gewichten in de hand. Denk die even weg. Het is immers een bodyweight training. De lunge-positie vraagt om veel stabiliteit. Dit is dan ook niet de meest makkelijke oefening.

Belangrijk hier is dat beide benen een hoek van negentig graden maken als uitgangspositie. Houd de rug recht. Jump lunge Weer zo’n taaie. Hierbij is het een vereiste dat je de lunge echt helemaal uitspeelt. Je activeert dezelfde spiergroepen, maar ook hier zorgt de explosiviteit voor meer verbrande calorietjes en een hartslag die vergelijkingen vindt met nummers van Neophyte.

We Hebben Alles In Huis Om Voordelig Te Sporten - sports Shop bestellen

Zodra je op het laagste punt in lunge zit, spring. Wissel je benen in de lucht en land met je andere been voor. Land zacht. Deze dame doet het even voor: Side lunge Ook deze heel stoer kijkende meneer heeft gewichten in z’n hand. Die denken we weg. De zijwaartse variant van de lunge.

Maar wel net wat anders, aangezien je lekker horizontaal gaat. Stap vanuit een staande positie een been uit naar de zijkant. Zorg dat je standbeen in squatpositie staat. Goedzo. Stap weer terug richting staande positie. Herhaal met het andere been. Sumo squat De bovenbeen- en bilspieren vragen iets meer van de heupen en liezen bij deze variant van de squat.

optrekstang Webwinkel In Sport- En Outdoor Artikelen koop je hier

Verder verandert er weinig van de normale squat. Glute bridge Deze oefening is top voor mensen die geen squats of lunges kunnen doen door blessures, maar raakt alsnog de bilspier, hamstrings en onderrug. Belangrijk bij deze brug is dat je goed je buikspieren aanspant, zodat de onderrug niet doorbuigt. Step up Deze oefening wordt uitgeroepen tot minst blessuregevoelige oefening die je kan doen voor je onderlichaam.

Daarnaast is het goed een single legged unilaterale beweging in je schema te doen, aangezien dit goed voor de balans en stabiliteit is. Belangrijk hierbij is dat je niet naar voren leunt of de heup buigt.

Sportschool-sport Scholen En Sportwinkels Voor Sportkleding ruime keuze

Op de Instagram story had ik een post gemaakt over suggesties voor blogs en daaruit kwam deze naar voren. Een erg leuke suggestie waarover veel verteld kan worden. Want ja, wat is nu uiteindelijk beter? Het trainen met bodyweight (lichaamsgewicht) of weights (gewichten)? (Weights is in dit geval losse gewichten - polsgewichten.) Uiteraard hebben ze beide voor- en nadelen maar ook zijn er special oefeningen voor beide die je in je trainingsschema moet hebben staan.

Uitgebreid Aanbod Sportartikelen bestel hierSportwinkel In Fitness, Kracht, Training & Vechtsport Spullen passen

Dit is ook dan ook een echte trainingsvorm van fitness. Calisthenics wordt voornamelijk gebruikt om functioneel sterk te worden met alleen bodyweight training. Je traint vrijwel altijd meerdere spiergroepen tegelijkertijd doordat je je vaker meer spiergroepen nodig hebt bij deze oefeningen. Daarnaast is het een voordeel dat je het overal kan uitvoeren en je er erg weinig voor nodig hebt.

fitness Krachtstation - We Vinden Samen Wat Bij Jou Past! passen

Zelf heb ik een hele tijd calisthenics workouts gedaan en ik kan zeker zeggen dat mijn `core` hierdoor uitermate gegroeid is in sterkte en vorm (weerstandsband). Dus zeker een aanrader! Een van de nadelen van bodyweight training is dat deze trainingen alleen mogelijk zijn met je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor zal het na verloop van tijd steeds lastiger worden om je lichaam uit te dagen wat ook wel `progressive overload` wordt genoemd.

Mogelijkheden hiervoor zijn vrij beperkt maar er kan uiteraard gespeeld worden met herhalingen of door een uitdagendere oefening te kiezen. dumbels. Maar op de langere termijn wordt het lastiger om steeds meer jezelf uit te dagen en zijn mensen sneller geneigd om gewichten te gaan gebruiken voor meer uitdaging. Trainen met losse gewichten heeft verschillende voordelen.

Bestel Je Sportartikelen Met Korting Op homegym Krachtstation ! kopen

Dit houdt in dat je spieren gerichter kan trainen doordat je jezelf kan focussen op alleen die ene spier. Denk bijvoorbeeld aan een biceps curl die puur je biceps laat werken. Een ander voordeel van het trainen met losse gewichten is dat het variëren in gewicht, wat met lichaamsgewicht lastig gaat, makkelijker mogelijk is.

Daarnaast wordt het door middel van het trainen met losse gewichten makkelijker om `progessive overload` te hanteren aangezien een stap omhoog in kilo`s het meest voor de hand ligt. Beiden zorgen in hun eigen functie voor krachttoename en/of spiergroei. Bij het trainen met losse gewichten komt er uiteraard snel techniek, vorm en houding bij kijken.

polsgewichten : De Online Sportwinkel! Koop Fitness op maat

Maar wanneer een goede techniek, vorm en houding in het spel is zijn er weinig nadelen. Beginners raken daarnaast verder mogelijk sneller geblesseerd bij het trainen met gewichten, tegenover het trainen met lichaamsgewicht. Dit komt vooral doordat deze mensen vaak denken het zelf wel uit te kunnen zoeken en pakken al snel een te zwaar gewicht en hebben daarbij een slechte techniek, houding en/of vorm.

Voor beide vormen van krachttraining valt wat te zeggen. Trainen met je eigen gewicht is vermoedelijk de beste uitkomst wanneer je fitter wilt worden en meer kracht wilt in je hele lichaam maar met name je `core`. Daarnaast als je verschillende skills wilt kunnen met je lichaam als de handstand, front lever, back lever, planches en L-sit.

Sportschool-sport Scholen En Sportwinkels Voor Sportkleding bestellen

Sportschool  - We Vinden Samen Wat Bij Jou Past! ruime keuzeOntdek Sport En Vrije Tijds Artikelen In Onze Online Shop koop je hier

Op You, Tube zijn allerlei progressie video`s te vinden waar ze stap voor stap uitleggen hoe je bij het eindpunt komt. Wil je liever meer kracht, er gespierder uit zien of een bepaalde spiergroep aandacht geven tijdens bijvoorbeeld een revalidatie? Dan zijn losse gewichten je beste keuze naar mijn mening.Maar doe het altijd onder begeleiding van een professional. Tenslotte is het natuurlijk goed om te weten dat de ene trainingsvorm de ander niet uitsluit. Je kan ze beide prima combineren en een prima workout ervan maken. Dus laat je zeker niet tegenhouden daarvoor! Daarnaast kun je ook een tijd(je) een andere trainingsvorm uitproberen als je even geen zin meer hebt in hetzelfde of als je een keer wat anders wilt proberen.

Meer van Gezondheid test

Navigation

Home

Latest Posts

Zuster055.nl

Published Jan 26, 23
7 min read

Bijscholing Palliatief Terminale Zorg

Published Jan 13, 23
6 min read